Çingene kızı ziyaretçi sayısını artırdı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne sahip, alanında dünyanın en büyüğü olan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen sene ziyaret eden turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 55 artarak 168 bin 740'a ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çingene kızı ziyaretçi sayısını artırdı

Yaklaşık 7 yıl önce 30 bin metrekarelik alanda kurulan Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne de sahip olan müzede, Çingene kızı mozaiği ile Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.

Bir önceki yıl 108 bin 479 kişinin ziyaret ettiği müzenin ziyaretçi sayısı geçen yıl yüzde 55'lik artışla 168 bin 740 kişiye ulaştı. Zeugma Antik Kenti'nde bulunduğu günden itibaren Gaziantep'in simgesi haline gelen Çingene kızı, mozaik müzesinin ziyaretçi artışında en önemli faktör olarak gösteriliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER