OnePlus’ın katlanabilir akıllı telefonu ertelendi

OnePlus tarafından geliştirilen ve OnePlus Open adı verilen yeni akıllı telefonun tanıtım tarihinin ertelendiği anlaşıldı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
OnePlus’ın katlanabilir akıllı telefonu ertelendi

OnePlus, katlanabilir telefon pazarına ilk adımını OnePlus Open ile atıyor. Bu cihazın tanıtımı 29 Ağustos'ta gerçekleşecekti, fakat son dakika kararıyla ekran tedarikçisinin değiştirilmesi nedeniyle lansman gecikti. OnePlus, daha önce Çin menşeli BOE firmasının ekranlarını kullanmayı planlarken, bu firmadan vazgeçip Güney Koreli Samsung'un ekranlarını kullanma kararı aldı. Bu durum, cihazın lansmanını 2023 yılının sonlarına doğru erteledi.

Twitter/X üzerinde Max Jambor tarafından yapılan paylaşımlar, OnePlus'ın ilk katlanabilir telefonunun çıkışının neden geciktiğine dair bilgi veriyor. Jambor'a göre, BOE'nin ekranları beklentileri karşılamıyor ve bu sebeple Samsung'un ekranlarına yönelme kararı alınmış. Samsung ekranları daha kaliteli olduğu bilindiği için, bu durum OnePlus Open için iyi bir gelişme olabilir.

OnePlus’ın katlanabilir akıllı telefonu ertelendi

OnePlus Open'ın tasarımı, Galaxy Z Fold 5 gibi bir kitap stilinde olacak. Aslında, cihazın Ağustos sonunda piyasaya çıkması bekleniyordu. Ancak, dedikodulara göre OnePlus Open, bu ay içinde Çin'de piyasaya çıkması beklenen Oppo Find N3'ün yeniden markalanmış bir sürümü olacak.

Katlanabilir telefon, 6.3 inç AMOLED FHD+ 120Hz dış ekran ve 7.8 inç katlanabilir AMOLED Quad HD+ çözünürlüğünde bir iç ekran ile gelecek. Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti tarafından güçlendirilecek çünkü Snapdragon 8 Gen 3'ün çıkışı Ekim ayına kadar beklenmiyor.

Cihazın 4,805mAh kapasiteli bir bataryası olacak ve bu batarya, 67W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj desteği ile gelecek. OnePlus Open, Android 13 işletim sistemiyle kutudan çıkacak ve bu işletim sistemi, OxygenOS Fold sürümü olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER