Geçmişten bugüne yemek yolculuğu

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Geçmişten bugüne yemek yolculuğu

Mutfağımızı dünyaya tanıtmak için atılmış en önemli adımlardan biri Türk Mutfağı Haftası... Bundan böyle her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanacak bu özel etkinlik kapsamında ülkemizde ve dünyanın çeşitli noktalarında organizasyonlar yapıldı. İstanbul’daki etkinliklerden biri, Mutfak Dostları Derneği ile Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün birlikte düzenlediği ‘Türk Mutfağının Yapıtaşları’ adlı seminerdi. Etkinlikte Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı ‘Osmanlı döneminden günümüze Türk Mutfağı’ başlıklı bir sunum yaptı. Samancı’yla konuştuk, mutfağımızın dünden bugüne yolculuğunu anlattı.

İstanbul hem Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti hem de ticaretin kalbi. Bu yüzden dönemin seçkin mutfağını en iyi yansıtan kent! Osmanlı mutfak kültürünün sonra da geleneksel Türk mutfağının temelini oluşturuyor.

İstanbul ve saraya farklı bölgelerden ürünlerin en iyileri getiriliyor. Örneğin Mısır’dan pirinç, Kırım’dan sadeyağ, Şam’dan kayısı ve fıstık...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER