Büyükelçi Ozan Ceyhun, Türkiye-Avusturya ilişkilerinin sahip olduğu potansiyelin önemine dikkat çekti

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilerin köklü ve çok yönlü olduğunu belirterek, "İkili ilişkilerimizin sahip olduğu cevher ve potansiyeli daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Büyükelçi Ozan Ceyhun, Türkiye-Avusturya ilişkilerinin sahip olduğu potansiyelin önemine dikkat çekti

Avusturya’nın köklü kuruluşlarından Viyana Diplomasi Akademisi ve Tuna Bölgesi ve Orta Avrupa Enstitüsü (IDM) tarafından dijital platformda düzenlenen konferansta Büyükelçi Ceyhun, "Türkiye ve Avusturya, Çok Eski Tanışıklıktan Dostluğa" başlıklı bir sunum yaptı.

Ceyhun, konuşmasında, iki ülke arasında yaşanan bazı sorunlara rağmen bu tür diyalog kanallarının tarafların birbirini daha iyi anlayabilmesi için önemli olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 1500’lü yıllarda başladığını ve 1547’de Avusturya’dan Türkiye’ye ilk büyükelçinin gönderildiği aktaran Ceyhun, yalnız diplomatik açıdan bakıldığında bile iki ülke arasındaki münasebetlerin çok köklü ve tarihi olduğunu vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER