Bu ilaçları alırken bazı gıdalardan uzak durmalısınız! İşte bir araya gelmesi en tehlikeli ikililer

Birden fazla ilaç alıyorsanız muhtemelen doktorunuz tarafından ilaçların birbiriyle etkileşimi konusunda uyarılmışsınızdır. Peki bazı gıdaların da bazı ilaçlarla etkileşime girebildiğini biliyor musunuz? İşte herkesin dikkat etmesi gereken kombinasyonlar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu ilaçları alırken bazı gıdalardan uzak durmalısınız! İşte bir araya gelmesi en tehlikeli ikililer

GREYFURT SUYU VE STATİNLER

Statinler genellikle kalp krizlerini ve inmeleri önlemek amacıyla reçete edilen bir grup ilacın genel adı. Bu ilaçlar aynı zamanda "kötü kolesterol" olarak bilinen LDL kolesterolün tedavisinde de kullanılıyor.

Statinle tedavi edilen hastalıkları olan kişilere çoğu zaman hayat tarzlarını da değiştirmeleri, bol bol sebze ve meyve tüketmeleri tavsiye ediliyor. Ancak statin alan kişilerin uzak durması gereken bir meyve var: Greyfurt.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER