Blinken ile görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang'den dikkat çeken açıklama

Pekin’de ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi görüşme sonrası “Çin-ABD ilişkisindeki olumsuz etkenler giderek artıyor" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Blinken ile görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang'den dikkat çeken açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin ziyaretini sürdürüyor. Bakan Blinken, başkent Pekin’deki Diaoyutai Devlet Konukevi'nde Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin başında Çin-ABD ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Çin Dışişleri Bakanı Wang, “Genel olarak Çin-ABD ilişkileri istikrar kazanmaya başlıyor. Her iki tarafta da diyaloğu, iş birliğini ve ilişkinin olumlu yönlerini artırdık. Bu, iki halkımız ve uluslararası toplum tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Ancak aynı zamanda ilişkideki olumsuz etkenler giderek artıyor ve gelişiyor, ilişki her türlü aksaklıkla karşı karşıya. Çin'in meşru kalkınma hakları, makul olmayan bir şekilde baskı altına alındı ve temel çıkarlarımız zorluklarla karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Wang Yi, “Çin ve ABD istikrarla ilerlemek için doğru yönde mi yol almalı yoksa aşağı doğru bir sarmala mı dönmeli? Bu, iki ülkemizin önündeki önemli bir sorudur, samimiyetimizi sınamaktadır. Taraflar küresel sorunlara karşı uluslararası iş birliğine öncülük edip herkes için kazan-kazan mı sağlamalı yoksa rekabete ve çatışmaya mı girmeli, hatta çatışmaya mı sürüklenmeli? Uluslararası toplum cevabımızı bekliyor” şeklinde konuştu.

ABD'YE ÇAĞRI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER