Bir yıl boyunca doğum kontrol implantının yeri bulunamadı | Sonunda akciğerlerinde olduğu tespit edildi ama çıkarılırsa ölümcül olabilir…

Birleşik Krallık’ta yaşayan 29 yaşında iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce doğum kontrol implantı taktırdı. 3 yıl sonra kolundaki implantın çıkarılması için hastaneye gitti ama doktoru ve diğer birçok sağlık görevlisi implantın yerini bir türlü bulamadı. 1 yıl sonra cihaz kadının akciğerlerinde bulundu ancak çıkarılması durumunda atardamarın yırtılmasından korkuluyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir yıl boyunca doğum kontrol implantının yeri bulunamadı | Sonunda akciğerlerinde olduğu tespit edildi ama çıkarılırsa ölümcül olabilir…

En etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri olan deri altı implantı, her gün hap almaya ihtiyaç duyulmadığı için konforlu bir doğum kontrol yöntemi. Cilt altına yerleştirilen ve hormon içeren küçük, ve elastik çubuk, günlük hormon salınımı yaparak gebeliği önlüyor.

Bir yıl boyunca doğum kontrol implantının yeri bulunamadı | Sonunda akciğerlerinde olduğu tespit edildi ama çıkarılırsa ölümcül olabilir… - Resim : 1

Doğum kontrol implanları pek çok kişi tarafından güvenle kullanılıyor ancak Birleşik Krallık’ta Nottinghamshire'da yaşayan iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce taktırdığı doğum kontrol implantı yüzünden zor zamanlar geçiriyor.

Tekrar Hhamilelik düşündüğü için artık cihazı çıkartmak isteyen Hardy hastaneye gitti ancak sağlık görevlileri, kolun üst kısmında küçük, sert bir kibrit çöpü gibi dokunulduğunda fark edilen cihazı yerinde bulamadı. Cihaz aynı zamanda yapılan göğüs taramasında da görüntülenmedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER