Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması! "Türkiye Kupası hedefi süresince..."

Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi, Bahçeşehir Üniversitesi Futu Kampüsü’nün ev sahipliğinde 16-17 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Etkinliğin Al in SPORTS oturumu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ve İkinci Başkan Hüseyin Yücel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Hasan Arat, yeni teknik direktörün belirlenme süreciyle ilgili açıklama yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması! "Türkiye Kupası hedefi süresince..."

Sözlerine organizasyonla ilgili düşüncelerini aktararak başlayan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Bu kampüsü çok merak ediyordum. Kapıdan girdiğim anda gördüğüm enerji beni çok etkiledi. Türkiye'de uzun yıllardır görmediğim genç nüfusun, girişimcilerin, geleceğin müjdesi olduğunu düşünüyorum. Bu kampüsün değerini bilin. Dünyada böyle güzel yerler çok yok. Burada çok güzel şeyler üretilir” ifadelerini kullandı.

“Yapay zeka ile data okunabilirliği konusunda Arsenal ile de görüşeceğiz”

Yapay zekanın Türk futboluna nasıl bir katkı sağlayacağına yönelik Hasan Arat, “Kullanıcıların spordan gelmesi gerekmez. Tarafsız olması gerekir. Bugün bir futbolcunun ismini girdiğiniz zaman muhtemel sakatlıkları, koşu dakikaları, pasları gibi analizler ortaya çıkıyor. Muazzam bir gelişme var. En önemli konu datanın okunabilirliği. Teknik direktörler arasında bunları analiz edemeyenlerin çok şansı yok. Klasik yöntemlerin dışına çıkıldı. Bunu dünyada en iyi uygulayan kulüpler Manchester City, Liverpool, Barcelona, Arsenal'dir. Arsenal, yazılım şirketini satın almış ve 20-23 yaşındaki gençler bu yazılımı yönetiyorlar. Biz de Beşiktaş'ta bunu yapmak için çalışmalara başlayacağız, Arsenal ile de görüşeceğiz” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER