Bebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe ne iyi gelir?

Bebeklerde görülen pişik sorunun neden kaynaklandığı anne ve babaların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu sorundan muzdarip ebeveynler, pişik sorununun altında yatan nedenleri ve önleme yollarını araştırıyor. Peki, bebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe ne iyi gelir?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe ne iyi gelir?

Bazen bir bebeğin bezi ne sıklıkla değiştirilirse değiştirilsin pişik problemi görülebilir. Aynı şekilde poposu ne kadar dikkatli temizlenmiş olsa da bir bebeğin poposu kızarabilir. Hatta yaralar oluşabilir. Bebeklerde görülen pişik, çok yaygın bir cilt sorunu olma özelliği taşımaktadır. Durum böyle olunca pek çok kişi tarafından bebeklerde pişik nasıl geçer konusu büyük merak uyandırmaktadır Bununla birlikte pişiğe ne iyi gelir konusuyla alakalı olarak ciddi arayışlar söz konusu hale gelir.

Bebeklerde Pişik Nasıl Görünür?

Pişik zaman zaman bebeklerde son derece sıkıntı veren bir duruma dönüşebilmektedir. Bebeklerde pişik; uyluk, kalça ve genital bölgedeki derinin hassaslaşarak kızarması ve şişmesi şeklinde kendisini gösterir. Pişik sorunu yaşayan bebeğinin ilgili bölgelerindeki cilt üzerinde döküntüler de meydana gelebilmektedir. Pişik sorunu olan bebekler özellikle bez değişimi esnasında rahatsızlık duyar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER