Bayramın yıldızları Bodrum, Antalya, Kapadokya ve Karadeniz turları... İşte bayram tatilinin faturası

Bayram yaz sezonu öncesine denk gelince yerli turist daha çok kültür turlarına yöneldi. Bu dönemde Karadeniz ve Kapadokya turlarına yoğun talep var. Bodrum, Antalya, Marmaris ve Kıbrıs da bayram tatili için en çok aranılan bölgeler oldu. Peki bu talebin faturası ne? 5 yıldızlı otellerde 4 gece konaklama 11 bin liradan başlıyor. Bir gece konaklamalı kültür turlarının fiyatı ise ortalama 3 bin lira. İşte bayram tatilcilerini yakından ilgilendiren o fiyatlar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bayramın yıldızları Bodrum, Antalya, Kapadokya ve Karadeniz turları... İşte bayram tatilinin faturası

9 günlük bayram ve arkasından gelen ara tatil dönemine sayılı günler kaldı. Turizmciler için bu dönem adeta yaz sezonu için de bir gong niteliğinde. 2024 yaz sezonunun açılışı niteliğindeki bayram tatili nisan ayına denk geldi, yurtiçi ve yurtdışına taleplerin odak noktası kültür turizmi oldu. Turizmciler kültür turlarında yurtiçinde Karadeniz Bölgesi ve Kapadokya’ya; yurtdışında ise vizesiz bölgelere talebin yoğun olduğunu belirtiyor. Peki bu bayram tatilinde hangi turlar ve hangi bölgeler daha çok tercih edilecek, hangi tercih ne kadara mal olacak?

TATİL ARAMALARI ARTTI

Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, tatil aramalarının arttığını belirtti. Sivrikaya, “Bodrum, Fethiye, Antalya, Marmaris ve Kapadokya Ramazan ayı başlangıcından bu yana en çok tatil araştırması yapılan bölgeler oldu. Özellikle bungalovlar, her şey dahil oteller aramalarda ön plana çıkıyor. Pansiyon ve apart türünde aramalar da daha uygun bütçeli tatil yapmak isteyenlerin yöneldiği tercihler olarak üst sıralarda yerini alıyor. Tatil bütçelerindeki ulaşım payını küçük tutup tatile daha fazla para ayırmak isteyenler yaşadıkları kentlere yakın bölgeleri tercih edecek. İstanbullular için Ağva ve Şile gözde olurken, İzmir için Çeşme ve Seferihisar, Ankaralılar için de Fethiye geliyor” bilgisini verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER