Bakan Uraloğlu açıkladı: Bayram tatilinde 6 milyon 852 bin kişi hava yolu ile seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bayram tatilinde ülke genelinde toplamda 42 bin 573 uçak trafiği gerçekleşirken 6 milyon 852 bin 948 yolcu hava yolu ile seyahat etti" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Uraloğlu açıkladı: Bayram tatilinde 6 milyon 852 bin kişi hava yolu ile seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde gerçekleşen hava yolu kullanım istatistiklerini açıkladı. Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her geçen yıl artan hava yolu trafiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve liderliğinde son 22 yılda yaptığımız hava yolu yatırımları meyvesini veriyor, vatandaşlarımız yolculuklarda uçak konforunu tercih ediyor. Uçak yolculuğu artık gündelik hayatın vazgeçilmezi oldu" dedi.

’CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINI ULAŞIMIN YÜZYILI YAPACAĞIZ’

Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelindeki havalimanlarında 42 bin 573 uçak trafiği gerçekleştiğini ve 6 milyon 852 bin 948 yolcunun seyahat ettiğini kaydeden Uraloğlu, "Hava yollarında artan yolcu sayıları ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Türkiye’nin dört bir yanında güvenli, ekonomik, konforlu ve hızlı bir hava yolu ulaşımı sağlamak için bakanlık olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı’na yakışır projeler ve hizmetlerimizle taçlandırarak ulaşımın yüzyılı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER