Bakan Bolat anlattı... Fahiş fiyata ağır ceza geliyor

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçularla mücadelede yeni dönemi anlattı. Buna göre, 1500 yeni denetim elemanı 81 ilde sahada olacak. Para cezaları ağırlaştırılacak. Fahiş fiyat cezalarında alt sınırı 52 bin liradan 80 bine, üst sınır 525 bin liradan 800 bine çıkarma hazırlığı var ancak Meclis bu rakamları daha da yükseltebilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Bolat anlattı... Fahiş fiyata ağır ceza geliyor

CNN Türk’te önceki akşam Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Bakan Ömer Bolat, özetle şunları söyledi:

* “Fahiş fiyat artışıyla mücadele etmek için cezaları arttıracağız. Bir çalışma yaptık. Yakın zamanda parlamentoya sevk edilecek. Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması 2020 yılında 10 bin TL’ydi. 2024 yılında 52 bin 500 TL oldu. Bizim teklifimiz bu alt sınırın 80 bin TL’ye çıkarılması. Kanunda üst sınır 100 bin TL’ydi, uygulamada 525 bin TL olmuştu. Bunu da 800 bin TL’ye çıkartacağız. Teklifimiz bu ama karar parlamentonun.

* Stokçulukta ceza alt sınırı 100 bin TL’ydi. Şu anki uygulamamız 353 bin TL. Bunu da 800 bin TL’ye yükselteceğiz. Üst sınır ise kanunda 2 milyon TL, uygulamada 7 milyon 65 bin TL. Teklifimiz ise 11 milyon TL’ye çıkarılması.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER