AYM’de 62. yıl ve ant içme töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AYM Yüce Divan Salonu’ndaki yüksek mahkemenin 62. kuruluş yıldönümü ve yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar’ın ant içme törenine katıldı. Üyelik yeminin ardından Çınar’ın kisvesini yeni AYM Başkanı Kadir Özkaya giydirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AYM’de 62. yıl ve ant içme töreni

Dün Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu’ndaki yüksek mahkemenin 62. kuruluş yıldönümü ve yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar’ın ant içme törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve davetlileri, yeni başkan Kadir Özkaya kapıda karşıladı. Devletin zirvesinin katıldığı törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Çorlu tren kazası davasını izlediği için mazeret bildirerek gelmedi.

HÂKİMİN TERAZİSİ DOĞRU TARTMALI

Erdoğan, üye seçilen Çınar’ın üyelik yeminini ve kisvesinin giydirilmesi töreni ile Özkaya’nın konuşmasını takip etti. Devlet zirvesinin önünde ilk kez yaptığı yıldönümü konuşmasında, hâkimlere etki altında kalmadan özgürce karar vermeleri uyarısı yapan Özkaya özetle şunları söyledi: “Hakkın ayakta tutulması ve adaletin sağlanması bakımından en önemli sorumluluk hâkimlere düşmektedir. Hâkimin terazisi aynı biçimde, hiçbir ayrım kayrım yapmadan, hep doğru tartmalıdır. Hâkimler daima hak ve haklının yanında olmalıdır. Mesleğin vakarını korumalı fakat aynı zamanda yeryüzü gibi geniş ve alçakgönüllü olmalı, aklı ve bilimi ölçüt almalıdırlar. Örnek ahlak sahibi olmalı, kişilik ve vicdanlarını asla kirletmemelidirler. Hiçbir neden, onları hakkı ayakta tutmaktan hiçbir zaman alıkoymamalı, adaletsiz davranmaya yöneltmemelidir. Çekinmeden, endişe duymadan, iç dünyalarındaki öznel duygu ve düşünceleri de dahil olmak üzere herhangi bir dışsal etki altında kalmadan tarafsız bir tutumla özgürce karar vermelidirler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER