Alman ekonomisi çöküşte

Dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri arasında yer alan Almanya’da pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluğun tedirgin edici düzeye ulaştığı kaydedildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alman ekonomisi çöküşte

Almanya’nın önde gelen ekonomi kuruluşları tarafından “Alman ekonomisi sarsıntıda-Borç freni de çözüm değil” adı altında hazırlanan ve dün açıklanan raporda, önceden yüzde 1.3 olarak öngörülen ekonomik büyümenin 2024’te yüzde 0.1 olacağına yer verildi. Gelecek yıl için öngörülen yüzde 1.5’lik büyümenin de yüzde 1.4 olarak gerçekleşeceği beklentisiyle hareket edildiğine dikkat çekildi.

Raporda, Almanya’da yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle Gayri Safi Milli Hasıla’ya (GSMH) bu yıl 30 milyar Euro daha az girmesinin beklendiği de yer aldı. Ekonomik alandaki durgunluğun konjonktürel ve yapısal nedenlerin yanı sıra politik alanda yaşanan sıkıntılardan da kaynaklandığı belirtildi. Pandeminin başlamasından bu yana yaşanan ekonomik alandaki durgunluğun henüz aşılamadığı kaydedilen raporta şu andaki üretim seviyesinin henüz pandemi öncesine ulaşamadığına dikkat çekildi. Üretimdeki gerilemenin özellikle pandemi döneminde tüketim harcamalarının sınırlandırılması ve Almanya’da enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle birçok şirketin üretimini yurtdışına kaydırmasından kaynaklandığına da dikkat çekildi.

YURTDIŞINDAN NİTELİKLİ ELEMAN GELMELİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER