ABD Ukrayna’ya gizlice füze göndermiş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Başkan Joe Biden’ın talimatıyla Ukrayna’ya uzun menzilli ATACMS füzeleri gönderildiğini fakat Kiev’in talebi üzerine sevkiyatı duyurmadıklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD Ukrayna’ya gizlice füze göndermiş

Biden’ın şubat ayında Ukrayna’ya ATACMS gönderilmesi talimatı verdiğini aktaran Patel, füzelerin martta açıklanan askeri yardım paketinin parçası olarak gönderilmeye başlandığını ve bu ay başlarında Ukrayna’ya ulaştığını belirtti. ATACMS füzelerinin yaklaşık 300 kilometre mesafedeki hedefleri vurma kapasitesine sahip olduğu biliniyor. ABD Başkanı Biden, Ukrayna için 61 milyar dolarlık askeri yardım paketini imzalamasının ardından Kiev’e derhal yardımları göndermeye başlayacaklarını söylemişti.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER