ABD-Rusya söz düellosu: Biden Putin’e ‘kasap’ dedi

Rusya, Moskova’da 143 kişinin öldüğü saldırıyı terör örgütü DEAŞ-H’nın üstlenmesine rağmen Ukrayna ve Batı’yı suçlarken ABD Başkanı Biden, Rus mevkidaşı için ‘kasap’ ifadesini kullandı. Kremlin de ‘Kovboyluk yapmaya çalışıyor’ diyerek tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD-Rusya söz düellosu: Biden Putin’e ‘kasap’ dedi

RUSYA’da altı gün önce meydana gelen kanlı 143 kişinin hayatını kaybettiği Crocus City Hall terör saldırısı ABD ile Rusya arasında buzları eritmeye yetmedi.

SEÇİM KONUŞMASI

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Carolina’da seçim konuşması sırasında Rusya lideri Vladimir Putin’e ağır sözler sarfetti. ABD yönetiminin Rusya’nın başında Putin bulunduğu sürece hiçbir ilişkiye yanaşmayacağını belirten Biden, “Putin gibi bir kasapla işimiz olmaz. Ukrayna’ya egemenlik ve toprak bütünlüğünü koruması için yardım etmeye devam etmemiz lazım. Örneğin bizde zenginlerin ödeyecekleri gelir vergisi yüzde 25 seviyesine çıkartılırsa bütçeye 40 milyar dolar ek girdi sağlanır. 10 yılda bu miktar 400 milyarı bulabilir. Bu paralarla Ukrayna’yı Putin’in elinden kurtarabiliriz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER