13 yaşındayken başladı, 11 yılda Avrupa'nın en çok aranan suçlusuna dönüştü! On binlerce kişinin terapi kaydını çalıp şantaj yaptı

Henüz 13 yaşındayken siber suçlara karışan Julius Kivimäki, 11 yılın sonunda Avrupa'nın en çok aranan suçlularından biri haline geldi ve terapi notlarını çaldığı 33 bin hastaya şantaj yapmaktan hapse atıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
13 yaşındayken başladı, 11 yılda Avrupa'nın en çok aranan suçlusuna dönüştü! On binlerce kişinin terapi kaydını çalıp şantaj yaptı

Finlandiya'da yaşayan Tiina'nın, Cumartesi gecesi sauna sonrası dinlenirken telefonu çaldı. İsimsiz birinden gelen elektronik postada, adı, sosyal güvenlik numarası ve başka özel bilgileri yazıyordu.

Gönderici, Tiina'nın özel bilgilerini danışanı olduğu bir psikoterapi merkezinden aldıklarını iddia ediyordu. Şirketin kişisel verilerin çalındığı gerçeğini görmezden gelmesi nedeniyle kendisiyle doğrudan iletişime geçtiklerini söylüyordu.

TERAPİSTİ İLE YAPTIĞI 2 YILLIK KAYITLARI ELE GEÇİRDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER