Heyelan korkusu 60 haneyi göçe zorladı

Erzurum’un Uzundere ilçesinde heyelan korkusu 60 haneyi göç etmeye zorladı. Evlerin tamamı her geçen gün santim santim kayıyor, köylüler tedirgin ve her an ölüm korkusu ile yaşıyor.

Heyelan korkusu 60 haneyi göçe zorladı - Resim: 1

Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Ulubağ Mahallesi'nde 60 hanelik koca bir yerleşim yeri her geçen gün santim santim kayıyor. 

114
Heyelan korkusu 60 haneyi göçe zorladı - Resim: 2

Heyelandan dolayı evlerin duvarları ya çatlamış ya da yıkılmış durumda. Köylüler korku ve endişe içerisinde yaşıyor.

214
Heyelan korkusu 60 haneyi göçe zorladı - Resim: 3

60 haneden 5 hane kaldı
Yerleşim yerinde 60 hane bulunuyor. Korkudan evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar ya başka şehirde ya da Uzundere ilçe merkezinde kirada oturmak zorunda kaldı.

314
Heyelan korkusu 60 haneyi göçe zorladı - Resim: 4

Ahırdaki hayvanların başlarına yıkılan evler mevcut. Afet bölgesi olarak ilan edilen bölgenin acilen boşaltılması gerekiyor. Vatandaşlar, ufacık bir depremde bütün köyün yerle bir olacağını ifade ediyor.

414