Henry Onyekuru sezon sonu 5 milyon euro!

Galatasaray’dan, Onyekuru’yu bonservisle vermek isteyen Monaco Kulübü’ne tekli gitti. G.Saray Yönetimi, genç futbolcu için pazarlığı 9.5 milyon eurodan açan Fransız kulübüne 5 milyon euro önerdi.

Henry Onyekuru sezon sonu 5 milyon euro! - Sayfa 1

Genç oyuncuyu kesinlikle kiralamak istemeyen Monaco’nun kapısına “Önce kiralayın, sözleşmesine satın alma opsiyonu koyun” teklifiyle gidildi. G.Saray Yönetimi, genç futbolcu için pazarlığı 9.5 milyon eurodan açan Fransız kulübüne 5 milyon euro önerdi.

Henry Onyekuru sezon sonu 5 milyon euro! - Sayfa 2

Ara transfer için çalışmalarını sürdüren G.Saray’da teknik direktör Fatih Terim, takımının özellikle hücum bölgesinde daha etkili olması adına hızlı bir kanat oyuncusu istedi. Tecrübeli çalıştırıcının kafasındaki isimse Henry Onyekuru. Terim’in Nijeryalı futbolcuyu istemesinin temel nedeni daha önce de G.Saray forması giyen oyuncunun potansiyelinin bilinmesi... Onyekuru’nun yeniden G.Saray’da oynamak istemesi de Terim’in yönetime bu ismi vermesinde önemli bir etken oldu.

Henry Onyekuru sezon sonu 5 milyon euro! - Sayfa 3

Yönetim çekimserdi, Terim ikna etti

Tüm bunların ışığında, Terim, geçen sezon sonunda yaşananlar nedeniyle bu oyuncuya çekimser bakan yönetimi, ikna etti. Bunun üzerine G.Saraylı yöneticiler, Monaco Kulübü’ne resmi teklifini sundu. Onyekuru’yu elinden çıkarmak isteyen ve kiralama formülüne kesinlikle ‘Hayır’ diyen Fransızlar, Galatasaray’dan ilk olarak 9.5 milyon euro bonservis bedeli talep etmiş ve görüşmeler sonrasında 7.5 milyon euro’ya kadar inmişti. Bu rakamı yüksek bulan Galatasaray, FFP kriterlerinin de etkisi ile ‘zorunlu satın alma opsiyonu’ maddesi ile bu transferi çözmek için masaya oturdu.

Henry Onyekuru sezon sonu 5 milyon euro! - Sayfa 4

Monaco’nun yanıtı bekleniyor

Görüşmelerde Galatasaray, Henry Onyekuru için Monaco’ya ‘6 aylık bedelsiz kiralama+5 milyon euro teklif etti. Bu teklifi göre sarı kırmızılı kulüp gelecek 6 ay için Fransız ekibine kiralama bedeli ödemeyip sezon sonunda bonservis bedeli olarak 5 milyon euro transfer edecek.
Sarı kırmızılılar 5 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu ile bu transferi çözebileceklerini de Fransızlara anlattı. Monaco Kulübü Galatasaray’ın bu teklifini değerlendireceğini iletirken ısrarla sarı kırmızılı takımda forma giymek isteyen Onyekuru da iki kulübün anlaşmasını bekliyor.