Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu; Çengelli iğne, çivi, pil, mıknatıs

Antalya'da, çocukların solunum ve sindirim yollarından çıkarılan yabancı cisimler, hastane koridorunda sergileniyor. Koleksiyonu andıran panolarda; madeni para, çengelli iğneler, yorgan iğnesi, kalemtıraş, çivi, vida, pil, kuru yemiş parçaları, oyun hamuru, toplu iğne ve mıknatıslar dikkat çekiyor.

Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu; Çengelli iğne, çivi, pil, mıknatıs - Resim: 1

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Çocuk Cerrahisi poliklinik girişinde duvara asılan 2 panoda, 200'e yakın yabancı cisim sergileniyor. Çocukların solunum yolları ve sindirim yollarından çıkarılan cisimleri görenler, şaşırıyor. Yılda 5 bin hastanın takip edildiği poliklinik koridorunda yer alan panoların kapakları ise kilitli tutuluyor. 

Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu; Çengelli iğne, çivi, pil, mıknatıs - Resim: 2

Sergilenen cisimler arasında en dikkat çekenler ise madeni para, çengelli iğneler, yorgan iğnesi, kalemtıraş, çivi, vida, pil, kuru yemiş parçaları, oyun hamuru, toplu iğne ve mıknatıslar yer alıyor. 

Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu; Çengelli iğne, çivi, pil, mıknatıs - Resim: 3

Çocuk cerrahisi bölümündeki hekimlerin fikriyle 22 yıl önce ortaya çıkan panoda sergileme işi, bugünkü haliyle koleksiyonu andırıyor. Bebekli ve çocuklu ailelerin duyarlılığını kazanarak ölümle sonuçlanabilecek bu tür olayların önüne geçmek için yapıldığı vurgulanan sergilemeyle ilgili konuşan AÜ Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güngör Karagüzel, ailelerden olumlu dönüşler aldıklarını söyledi.

Hastane koridorunda 'yutulan cisimler' koleksiyonu; Çengelli iğne, çivi, pil, mıknatıs - Resim: 4

Kısa süre önce emekli olan Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu'nun emaneti panolara her geçen gün yeni yabancı cisim eklediklerini kaydeden Prof. Dr. Karagüzel, ailelerin oyun yaşındaki çocuklarını yalnız bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.