Dünyanın 3. büyük altın madeninde dağ nehir gibi aktı

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın 3. büyük altın madeninde dağ nehir gibi aktı

Erzincan İliç ilçesi Eski Değirmen mevkisindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı aralık ayından itibaren siyanür ve kimyasal maddelerle altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde dün saat 14.30 sıralarında büyük bir dehşet yaşandı. Öğleden sonra başlayan yağmurun da etkisiyle yığın liç alanında (dışarı çıkarılıp istiflenen toprak) önce göçük meydana geldi. Ardından milyonlarca metreküp toprak eğimli maden sahasında nehir gibi aktı.

Dünyanın 3. büyük altın madeninde dağ nehir gibi aktı - Resim : 1

9 İŞÇİ KAYIP

Fırat Nehri’ne yakın bölgedeki dünyanın üçüncü büyük altın madeni olan işletmedeki felakette işçilerin yığınların altında kaldığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Vali Hamza Aydoğdu da bölgeye gitti. Aydoğdu yaptığı ilk açıklamada, maden sahasında toprak kayması meydana geldiğini, toprak altında işçiler olduğunu, bölgeye ekiplerin sevk edildiğini ifade etti. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise en az 9 kişinin toprak altında kaldığını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER