ABD medyasında Türkiye analizi: ‘Washington Ankara’ya mecbur’

ABD basınında Türk Amerikan ilişkilerini ele alan bir analizde, Ankara’nın hem Batı hem de Ortadoğu ülkeleriyle yakınlaşması ve bölgedeki güçlü pozisyonuna dikkat çekilerek, Türkiye’nin Washington yönetimi için kilit önemde olduğu vurgulandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD medyasında Türkiye analizi: ‘Washington Ankara’ya mecbur’

ABD’nin politika ve uluslararası ilişkiler merkezli yayın yapan prestijli haber merkezlerinden The Hill, ABD-Türkiye ilişkilerine dair bir analiz yayımladı. ‘Türkiye, Ortadoğu’daki Amerikan etkisinin gerçek anahtarıdır’ başlığıyla yayımlanan analizde, Türkiye’nin artan jeopolitik önemi ve bölgesel çatışmalarda arabuluculuk yapma konusundaki benzersiz yeteneğine dikkat çekildi. Analizde, ABD’nin bölgedeki politik etkisini sürdürmek için Türkiye ile daha yakın ilişkiler kurması gerektiği vurgulandı.

BASKIN GÜÇ OLUYOR

Washington yönetiminin son dönemde Suudi Arabistan’ı Ortadoğu’daki en önemli müttefiki görmesine rağmen, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl içinde İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’la ilişkilerini tekrar tesis etme adımları atarak bölgedeki baskın güç haline geldiği belirtildi. Ankara’nın Ukrayna savaşında sergilediği arabuluculuk rolündeki başarısının yanı sıra İsveç’in NATO üyeliğine olan itirazını geri çekmesinin, Türkive ve Batı ilişkilerini de olumlu bir atmosfere taşıdığı vurgulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER