El sallamalarını beklemiyoruz

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın "Abdullah Öcalan serbest bırakılsın, silahları bırakarız" sözleriyle ilgili, "Örgütün yönetici kademesinde bulunanların kendi iç bünyelerine yönelik söylediği sözlerdir. 30 yıldan beri silahları ile birlikte masum insanların kanına girmiş bir örgütün, bugün 'Silahlarımızı bırakıyoruz, gidiyoruz' dedikten sonra, herhalde el sallamalarını beklemiyoruz" dedi. 'Çözüm süreci'nin başarıya ulaşmasının bazı siyasi partileri kar

HÜRRİYET HÜRRİYET
El sallamalarını beklemiyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin açılışına katıldıktan sonra cuma namazını kıldı. Arınç, öğle yemeği öncesi basın mensuplarının, 'çözüm süreci' ve çekilme ile ilgili sorularını yanıtladı.

GÖRÜŞMELER MİT ARACILIĞIYLA BAŞLADI

Başbakan Yardımcısı Arınç, bugünkü noktaya nasıl gelindiğini şöyle anlattı: "28 Aralık'tan bu yana yaklaşık 4 ay geçti. Dört aydır söylediğimiz şudur; terörün sonlanması için örgütün eylem yapmaması, eylemcilerin silahlarını bırakarak topraklardan dışarı çıkmasıyla silahların susmasıyla ve eylemcilerin dışarı çıkmasıyla artık fikirlerin ve siyasilerin konuşmaya başlaması ve bu sürecin çok zorlu olduğunu bilerek hassasiyetle süreci takip etmemiz onu başarısızlığa itecek sözlerden davranışlardan kaçınmamız gerektiğini ifade ettik. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımız 28 Aralık tarihinde Öcalan'la MİT aracılığıyla görüşmeler yapıldığını, bundan sonraki süreç başarıya ulaşırsa Türkiye'nin 30 yıldan fazla acısını çektiği terör sorununun çözülebileceğini ifade etmişti."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER