Rus ordusu yeniden saldıracak mı? Uzmanlardan çarpıcı yorum: Haftalarca sürebilir!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bir ay çoktan geride kalırken Rusya’nın hedef ve taktik değiştirdiği; birliklerini Kiev ve çevresinden çekerek Donbass yönüne ilerleyeceği konuşulmaya başlandı. Peki Rus ordusunda son durum ne? Büyük kayıplar veren Ruslar ve zarar gören askeri teçhizatları bu taktik değişikliğine hazır mı? Uzmanlar Rusya’nın Ukrayna içinde yeniden ilerleyişinin başlamasının hesapladığından uzun süreceği görüşünde…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rus ordusu yeniden saldıracak mı? Uzmanlardan çarpıcı yorum: Haftalarca sürebilir!

Rus birlikleri Kiev çevresinden çekilirken NATO da Ukrayna’ya yollanacak yeni silah yardımlarını açıklıyor… Savaşta dönüm noktası sayılabilecek tüm bu gelişmeler yaşanırken Rus ordusunun durumu bir kez daha tartışma konusu oldu.

NATO: DÜŞÜNÜLENDEN UZUN SÜRECEK

NATO tarafından yapılan açıklamalara göre Rusya’nın ordusunu yeniden konumlandırması ve Donbass bölgesine doğru ilerlemesi düşünülenden çok daha fazla zaman alacak. Bir süredir mühimmatlarının tükendiği ve takviye imkanının giderek zorlaştığı konuşulan Rus birlikleri yeni hedeflerine ilerlemekte zorlanacak ve bu istikamette ilerlemeye başlaması haftalar alacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER