Karadeniz’i savaşa kapatma çok önemli oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, Ankara ziyareti sırasında Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Nuland özetle şöyle dedi: “Türkiye, (Ukrayna’da) kesinlikle merkezi bir rol oynuyor. Ukrayna’nın yanında yer aldı. Karadeniz’i kapatma çok önemli oldu. Türkiye, yaptırımlara katılmasa bile Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için topraklarını kullanmasına izin vermemeli.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karadeniz’i savaşa kapatma çok önemli oldu

Ankara’ya temaslarda bulunmak üzere gelen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Victoria Nuland, Hürriyet’e verdiği özel demeçte, Türkiye’nin Ukrayna krizinde merkezi rol oynadığını kaydetti. Tarafları ateşkes için buluşturma çabalarını takdir ettiklerini söyleyen Nuland, 1936 Montrö Sözleşmesi çerçevesinde Türkiye’nin Ukrayna krizi nedeniyle Boğazları savaş gemilerine kapatmasının ‘çok önemli’ olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşmelerde bulunan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından da kabul edilen Nuland’ın açıklamaları özetle şöyle:

MONTRÖ’NÜN UYGULANMASI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER