Dünyanın en yüksek 5. binasına ekipmansız tırmandı!

Güney Kore'de dünyanın 5. en yüksek binası olan Lotte World Tower'a ekipmansız tırmanan İngiltere vatandaşı görevliler tarafından fark edilmesinin ardından 72. katta durdurularak gözaltına alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın en yüksek 5. binasına ekipmansız tırmandı!

Güney Kore'nin başkenti Seul'de dün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İngiliz uyruklu serbest tırmanışçı George King-Thompson 555 metre yüksekliği ile dünyanın 5. en yüksek binası olarak bilinen 123 katlı Lotte World Tower'a ekipmansız olarak tırmanma girişiminde bulundu.

42. katta bulunan bir güvenlik görevlisinin bina cephesine tırmanan Thompson'ı fark etmesinin ardından polise ve itfaiye ekiplerine haber verildi.

Olaya müdahale eden Songpa İtfaiyesi şahsın yerel saatle 07.56'da binanın cephe bakımı için kullanılan platforma alınarak kurtarıldığını açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER