Zonguldak'ta maden ocağında göçük. Bir işçi kurtarıldı, iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı
Zonguldak'taki bir madende göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan üç işçiden ikisi hayatını kaybetti, bir işçi yaralı olarak kurtarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlZonguldak'ın Kilimli ilçesindeki Gelik beldesinde özel bir şirkete bağlı maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. İşçilerden 3'ü göçükte mahsur kaldı.
Çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye AFAD, TTK Tahlisiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, işçilerden İsmet Kabuk’u (31) yaralı olarak bulunduğu yerden çıkardı. Sedyeyle ambulansa taşınan Kabuk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

“YER TESPİTİ YAPILDI”
NTV yayınına bağlanan Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, "Hastaneye gönderilen vatandaşımızda sıkıntı yok. Diğer vatandaşlarımızdan tedirginiz. İnşallah en kısa sürede çıkarırız, ulaşmaya çalışıyoruz. Yer tespiti yapıldı." dedi.
Sedyeyle ambulansa taşınan işçi, hastaneye kaldırıldı. Bu arada, bölgeye gelen işçilerin yakınlarının kurtarma çalışmalarını endişeyle takip ettiği görüldü.
İKİ İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Ekiplerin 7 saat süren çalışmaları sonucu işçilerden Veysel Oruçoğlu’nun (46) cansız bedenine ulaşıldı.
Göçükte mahsur kalan işçi Ziya Kiret'in (60) cansız bedeni ise yaklaşık 9 saat sonra maden ocağından çıkarıldı.
İşçilerin cenazeleri, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Öte yandan, olay yerine gelen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, madencilerin aileleriyle görüştü.
ADALET BAKANI GÜRLEK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Akın Gürlek madendeki göçük ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Gürlek X hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgili bir bilirkişi heyetinin de görevlendirildiğini duyurdu.
Bakan Gürlek şunları kaydetti:
"Zonguldak ilimizin Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen göçük sebebiyle Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır.
Olay ile ilgili iki Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup teknik incelemeleri yürütmek üzere maden mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle devam etmektedir.
Soruşturma, çok yönlü ve hassasiyetle devam etmektedir."
BAKAN IŞIKHAN; BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan göçük nedeniyle hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı, yaralı işçi için şifa dileğinde bulundu.
Bakan Işıkhan, olayı araştırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Başmüfettiş görevlendirildiğini ve süreci yakından takip ettiklerini açıkladı.