Yeni Parti’de genel başkanlık ön seçimi! Özgür Özel tek aday

Yeni Parti, 14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 1. Olağan Kurultay öncesinde bugün ön seçime gidiyor. Türkiye genelinde 3 bin sandığın kurulacağı seçimde Özgür Özel tek aday olarak yarışacak.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Yeni Parti’de genel başkanlık ön seçimi! Özgür Özel tek aday
Haber Merkezi
Haber Merkezi Haber Editörü

F5Haber - Yeni Parti’de genel başkanlık ön seçimi için üyeler bugün sandık başına gidiyor. 81 ildeki il ve ilçe başkanlıklarında kurulacak 3 bin sandıkta oy kullanılacak. 14-15 Kasım’daki 1. Olağan Kurultay öncesinde yapılacak ön seçimde Özgür Özel’in karşısına başka bir aday çıkmadı.

Siyasi arenada hareketli günler yaşanıyor. CHP için mutlak butlan kararının verilmesiyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu partisine geri döndü. Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul etmeyen Özgür Özel ve ekibi sert sözler söyledi. Bu sözlerin akabinde de Özel ve ekibi, Yeni Parti’yi kurarak CHP’den istifa etti.

GENEL BAŞKANLIK ÖN SEÇİMİ YAPILACAK

Muhalefet içerisinde tartışmalar ve problemler devam ederken önemli bir gelişme de yaşandı.

Yeni Parti’de 14-15 Kasım’da gerçekleşecek 1. Olağan Kurultay öncesinde bugün genel başkanlık ön seçimi yapılacak.

Partinin 81 ildeki il ve ilçe başkanlıklarında 3 bin sandık kurulacak.

5 KASIM ÖNCESİ ÜYE OLANLAR OY KULLANABİLECEK

Yeni Parti’de 26 Ağustos’ta başlayan olağan kurultay sürecinde il ve ilçe yönetimleri için de önce üye oylarıyla ön seçim yapıldı, ardından delege oylarıyla kongreler tamamlandı.

Genel başkanlık için de 5 Kasım öncesinde partiye üye olan herkes oy kullanabilecek.

Oy verme işlemleri Yeni Parti’nin il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşecek.

Özgür Özel, sosyal medya hesabından söz, karar ve yetkinin üyelerde olduğu yeni bir sistem kurduklarını belirterek, “Gelin, yeni nesil siyasetin ilk büyük adımını hep birlikte atalım.” sözleriyle çağrıda bulundu.

Ön seçime tek aday olarak katılacak Özgür Özel, yeni döneme ilişkin 17 başlıklı çalışma programını paylaştı. Özel; partinin toplumsal desteğini genişletmeyi, üyelerin karar süreçlerine katılımını artırmayı ve iktidara hazır kadrolar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Programda, ilk seçimlerde partinin cumhurbaşkanı adayının seçilmesi ve TBMM’de çoğunluğun elde edilmesi hedefleri yer aldı.

İki gün sürecek kurultayda binden fazla delege; genel başkanı, 80 kişilik Parti Meclisini ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulunu seçecek.

Özgür Özel Yeni Parti
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Yerel
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası
Yayın İlkeleri
Düzeltme Politikası
Doğrulama Politikası