THY uçağı kalkış öncesi büyük tehlike atlattı

Türk Hava Yolları’nın Bodrum-İstanbul seferini gerçekleştirmeye hazırlanan yolcu uçağı büyük tehlike atlattı. Havalanmak üzere olan uçak karşısına aniden çıkan helikopter nedeniyle ani fren yaptı. Büyük tehlike atlatan uçağın içinde yaşananları FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yolcular arasında ünlü akademisyen Hüseyin Hatemi ve şarkıcı Metin Arolat da vardı.

F5HABER F5HABER
THY uçağı kalkış öncesi büyük tehlike atlattı

Alınan bilgiye göre, saat 18.40'da Milas-Bodrum Havalimanı'ndan TK 2517 sefer sayılı İstanbul uçuşunu yapmak üzere 146 yolcusunu alan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçağın pilotları, havalanmak üzere pist başına geçti. 

Uçuş kulesinden kalkış izni alan pilotlar, uçağın hızlanıp pistten teker kestiği anda bir helikopterin alana inişe geçtiğini fark etti. Pilotların ani bir refleksle yeniden piste teker koymasının ardından uçak, sert fren yaparak yavaşlatıldı ve helikoptere çarpmaktan son anda kurtarıldı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, pilot ani bir refleksle uçağa son anda fren yaptırdı. Küçükkaya, yolcuların uçaktan indirilip salona alındığını yazdı.

Küçükkaya, uçaktan tahliye edilen yolcuların "Kule bunu nasıl fark edemez" diye tepki gösterdiğini de ifade ederken, "Yolcular, dikkati ve refleksi nedeniyle THY uçağının pilotuna teşekkür ediyorlar" diye belirtti.

Yolcular arasında bulunan Hüseyin Hatemi de o anları şöyle anlattı

Pilotun dikkati sayesinde büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Metin Arolat  "Büyük tehlike atlatıyoruz.Bir açıklama da yok. Öyle bekliyoruz.insanın siniri iyice bozuluyor. Bizleri geçtim, uçaktaki ufacık dünya güzeli çocukları görseniz. İçi ürperiyor insanın." diyerek tepkisini dile getirdi. 

Büyük korku yaşayan yolcular o anları sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

Büyük tehlikenin atlatıldığı uçak son anda durmayı başarırken uçakta bulunan yolcuların indirilerek terminale alındığı öğrenildi. Küçükkaya uçağın motoru soğutulduktan sonra İstanbul'a kalkacağını duyurdu. 

SONRAKİ HABER