Sözcü'nün o haberine Kızılay'dan jet yanıt!

Sözcü gazetesinin "Kızılay yöneticilerine ‘güven’ cezası kesildi" başlıklı haberine kurumdan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Haberde sözü edilen ‘güven’ cezasına konu olan işlemler hiçbir şekilde bağışlarla ilgili değil, idari iş ve işlemlerle ilgili iki konuda yaşanan takdir hakkı konusundadır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında "İtibar suikasti yapanlar bilsinler ki; Kızılay'ın insanlığa hizmet yolundaki yürüyüşü hiç durmayacaktır" denildi.

F5HABER F5HABER
Sözcü'nün o haberine Kızılay'dan jet yanıt!

Ruken Canan Ruken Canan

Kızılay, “Görevi kötüye kullanma” gerekesiyle yöneticilere para cezası kesildi" yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

"PARA CEZASI VERİLDİ" İDDİASI

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün imzasıyla yayınlanan haberde "Kızılay İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın açtığı soruşturma sonucunda Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a “Görevi kötüye kullanma” gerekesiyle para cezası kesildiği ve soruşturma sonucunda Kerem Kınık’a 344 bin lira, İbrahim Altan’a ise 70 bin lira ceza verildiği" iddia edilmişti. 

"HABERİN ASLI İKİ ELEŞTİRİ RAPORU"

Sözcü'nün bu iddialarına Kızılay'dan yanıt gecikmedi. Gazete için "Kızılay ve Kızılay bağışçılarının en hassas olduğu 'güven' kelimesini başlığa çekerek niyetini de ortaya koymuştur. " ifadelerine yer verilen açıklamada söz konusu haber içeriğinin "gerçek dışı" olduğu belirtildi ve "haberin aslı iki eleştiri raporuna dayanmaktadır" denildi. 

"İKİ RAPORA DA İTİRAZ EDİLDİ"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberde sözü edilen ‘güven’ cezasına konu olan işlemler ise hiçbir şekilde bağışlarla ilgili değil, idari iş ve işlemlerle ilgili iki konuda yaşanan takdir hakkı konusundadır.

Öncelikle dernekler kişilerle değil yönetim kurullarıyla yönetilirler ve kararlar bu kurullarda alınır. Duyumlara dayanan ve içeriği tamamen gerçek dışı olan haberin aslı iki eleştiri raporuna dayanmaktadır.; birisi bazı personel atamalarında deneme sürelerine ilişkin Yönetim Kurulunun takdir hakkı, diğeri de bir iş sözleşmesinde Genel Müdürlükçe yapılan idari işlem konusunun farklı yorumundan kaynaklanmaktadır ve iki rapora da itiraz edilmiştir.

Açıklamanın devamında "Bir süredir sistematik bir şekilde iftiralarla Kızılay'a itibar suikasti yapanlar bilsinler ki Kızılay 152 yıldır insanlığa hizmet yolunda ilerlemektedir ve bu yürüyüş hiç durmayacaktır" denildi. 

SONRAKİ HABER