Sındırgı’da 4,9’luk deprem sonrası uyarı: “24 il fay hattı üzerinde”

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedildi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, “24 ilin binaları fay hattı üzerinde. Tehlike çok, umursayan yok” diyerek dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

F5HABER F5HABER
Sındırgı’da 4,9’luk deprem sonrası uyarı: “24 il fay hattı üzerinde”

AFAD’ın açıklamasına göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde dün saat 15.35’te 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre illerde de hissedildi. Bölgede günlerdir süren artçı sarsıntılar nedeniyle uzmanlar, “deprem fırtınası” ifadesini yeniden gündeme taşıdı.

Uzmanlardan peş peşe uyarılar
Deprem sonrası sosyal medya ve televizyon programlarında konuşan uzmanlar, Türkiye genelindeki aktif fay hatlarına ve riskli yapılaşmaya dikkat çekti. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) güncel haritasına göre, Türkiye’de 485 diri fay bulunuyor. Bu faylar 45 ili ve 110 ilçeyi kapsıyor.

Okan Tüysüz: “Tehlike çok, umursayan yok”
Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sert ifadeler kullandı:“17 Ağustos geliyor dedik, duymadılar. 12 Kasım geliyor diye başbakana kadar gittik, tınmadılar. 6 Şubat geliyor dedik, umursamadılar. 24 ilin binaları fay üstünde, bunun için yönetmelik hazırladık, rafta tozlandı. Yine uyarıyoruz, tehlike çok, umursayan yok.”

SONRAKİ HABER