için kaldı

Sanatçılar kız çocuklarına destek için el ele verdi

Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Kadın Başkanlığının düzenlediği kız çocuklarına burs yardımı etkinliğine sevilen ünlü sanatçılardan destek yağdı.

F5HABER F5HABER
Sanatçılar kız çocuklarına destek için el ele verdi

Başarılı ancak dezavantajlı kız çocuklarının eğitimini desteklemek amacıyla Grand Cevahir Otel’de düzenlenen burs etkinliği sayesinde 50 öğrenciye burs sağlandı.

Mazhar Alanson, Orhan Gencebay, Zahide Yetiş, Zafer Ergin, Alişan ve Emre Altuğ  hazırladıkları videolarla Kızılay’a ve projeye destek verdiler.

Sanatçılar kız çocuklarına destek için el ele verdi - Resim : 1

Zafer Ergin: “Kızılay’ın adını Atatürk koydu. Kız çocuklarının eğitimine destek vermek ülkemizin geleceğine yardım etmek demektir.”

Orhan Gencebay: “ Kızılay hiçbir ayrım yapmadan tüm insanlığa yardım ederek göğüsümüzü kabartmıştır. Bizi hep gururlandırmıştır. Tüm Kızılay çalışanlarını tebrik ediyorum. Berhudar ol Kızılay.”

Emre Altuğ: “Kızılay her yere yetişiyor. İlk yardım eğitimi aldığım için ilk müdahaleyi yapmayı biliyorum. Kızılay biz demek. Kızılay bizim gururumuz.”

Mazhar Alanson: “ Kızılay’ın kız çocukları için burs etkinliğini gönülden destekliyorum. İhtiyacı olan kızlarımızın eğitimine destek vermek toplumunuza önemli yararlar sağlayacaktır.”

Zahide Yetiş: “ Eşit şartlarda yarışamayan kız çocuklarımız için bu etkinliği düzenleyen Kızılay’ı tebrik ediyorum. Bu projeye destek veren gönüllülerle birarada olmaktan gurur duyuyorum. Kızılay’ın bir şeye ihtiyacınız var mı diye sorması içimizi ısıtıyor”

Alişan: “ Türk Kızılay’ı sonsuza dek yaşatılmalı. Sadece Türkiye değil Dünyanın neresinde bir doğal afet olursa Kızılay orada. Okuldayken 30 kişiyi kan bağışına ikna etmiştim. Kız çocuklarının eğitimini gönülden destekliyorum”

Sanatçılar kız çocuklarına destek için el ele verdi - Resim : 2

Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Kadın Başkanı Nilhan Kösen Ayan mutluluğunu şu ifadelerle anlattı:

“Bizi dünyadan en çok ayıran özelliğimiz vicdani yapımız. Kriz anlarında, ne zaman nerede bir ihtiyaç olsa hemen kenetlenip yardıma koşma refleksine sahibiz. 

Bugün kız çocuklarına burs etkinliği için biraraya geldik. Herkese ilgisi ve desteği için çok teşekkür ediyorum. Kızılay kadını gecesini gündüzüne katıp iyilik için yılmadan yorulmadan çalışıyor. Genel başkanımız Kerem Kınık Kızılay’ın bir cinsiyeti olsa kadın olurdu der. Kadınlarımız, sel, deprem, pandemi, her türlü felakette Kızılay’ımızın merhamet eli olmaya devam ediyor. 

Tüm bunların yanı sıra toplumsal güçlendirme çalışmalarımız kapsamında bu gibi etkinlikleri yıl boyu sürdüreceğiz.”

Kızılay İstanbul Büyükşehir Kadın Eğitim Birimi Başkanı Prof.Dr.Hatice Ayataç, özellikle kız çocukları toplumun en kırılgan gruplarından. Geleceğin kadınlarını her yönüyle desteklemeli ve çağdaş Türkiye vizyonuna yetiştirmeli diye dikkat çekiyor.

SONRAKİ HABER