Sağlık Bakanı Koca'dan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde bazı ülkelerde görülmeye başlanan corona virüsün Eris varyantına Türkiye'de henüz rastlanmadığını söyledi. Türkiye'de tespit edilen varyantların hasta etme gücünün Omicron'dan daha yüksek olmadığını belirten Koca "Vatandaşımız müsterih olsun eski günlere dönmek söz konusu değil." dedi.

F5HABER F5HABER
Sağlık Bakanı Koca'dan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, Covid virüsünün Eris varyantına bağlı vakanın Türkiye'de henüz görülmediğini açıkladı.

Koca şöyle konuştu:

''Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz. Bunu uluslararası kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum söz konusu değil. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil.''

ORGAN NAKLİ İLACI BULUNAMIYOR MU?

Organ nakli sonrasında kullanılan ilacın bulunamadığı iddiaları da sorulan Koca, ''İlgili firma bundan böyle ilacı temin edemeyeceğini ifade ederek ülke pazarından ayrıldı. Fakat o ilacın piyasada beş ayrı eşdeğeri, eşdeğer etkin maddeli olarak üretilmiş versiyonu var . Dolayısıyla bu anlamda bir sorun olmayacak. Pazardan çekilen firma tamamen rekabeti sürdüremediği için çekiliyor.'' ifadelerini kullandı.

KAMUDAN AYRILAN HEKİMLER

Fahrettin Koca, kamu hastanelerinden ayrılan doktorlara ilişkin son verileri de paylaştı.

Koca hekimlerin özlük haklarını iyileştiren Beyaz Reform düzenlemesiyle yılın ilk sekiz ayında kamudan ayrılan hekim sayısının bir önceki yıla göre yüzde 40 azaldığını söyledi, kamu görevine dönen hekim sayısının ise 8 bini bulduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER