Polis Adnan Oktar'ın kafasına neden bastırdı?

Adnan Oktar’a 19 yıl aradan sonra bir operasyon daha yapıldı. Oktar ve grubundan onlarca kişi gözaltına alındı. Oktar sağlık kontrolüne götürülürken polislerin kafasına bastırması dikkat çekmişti. Polisin o hareketinin anlamını uzmanlar açıkladı... Kediciklere ve Adnan Oktar dahil tüm erkeklere zührevi hastalık taraması yapıldı...

F5HABER F5HABER
Polis Adnan Oktar'ın kafasına neden bastırdı?

Polis, Adnan Oktar'a yönelik operasyon başlattı. Kaçmaya çalışan Oktar gözaltına alındı, mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine kayyum atandı. Adnan Oktar hakkında yapılan suçlamalarda ise yok yok. Örgüt kurmaktan cinsel istismara, adam kaçırmaktan çocuk tacizine... Ancak dikkat çeken bir nokta daha vardı o da polisin Adnan Hoca'yı sağlık kontrolüne götürürken ve arabaya bindirirken kafasına bastırması oldu. Literatürde bunun bir anlamı vardı. Devlet aslında mesaj verdi.

LİSTEDEKİLERİN 106'SI KEDİCİK

Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Adnan Oktar, Oktar Babuna ve "Başkedicik" Didem Ürer'in de arasında bulunduğu 172 kişi gözaltına alındı. 63 kişi aranıyor. Hakkında gözaltı kararı verilen 235 kişiden 106'sının 'kedicik' olarak bilinen kadınlar olduğu öğrenildi.

DEVLET 'GÜÇ BENDE' DEDİ

Operasyonda en dikkat çeken detayların başında Adnan Oktar'ın araca bindirildiği sırada polis tarafından kafasına bastırılması oldu. Uzmanlar, Oktar'ın kafasına bastırılmasıyla, polisin, "gücün kimde olduğunu ilan etmesi" ve "güç devlette" mesajı verdiğini söyledi.

KEDİCİKLERE AIDS VE ZÜHREVİ HASTALIK TARAMASI
Kamuoyunda kedicikler olarak adlandırılan Oktar'ın kadın müritlerine zührevi hastalık taraması yapıldı. Adnan Oktar dahil erkek müritlerin tamamından da zührevi hastalık taraması yapmak için kan alındı.

SONRAKİ HABER