Pentagon'dan kafaları karıştıran açıklama!

ABD Savunma Bakanlığının Pentagon'da görev yapan sözcüsü Ryan, "Türk askerlerinin Münbiç'in içine girmeyeceğini söyleyebilirim" dedi.

F5HABER F5HABER
Pentagon'dan kafaları karıştıran açıklama!

ABD Savunma Bakanlığı'nın Pentagon'da görev yapan sözcüsü Ryan, Münbiç ile ilgili açıklama yaptı. Ryan, "Türk askerlerinin Münbiç'in içine girmeyeceğini söyleyebilirim" dedi.

PENTAGON MUHABİRLERİNE BRİFİNG VERDİ

Bağdat'tan video konferans yoluyla Pentagon muhabirlerine brifing veren Ryan, Münbiç'le ilgili bir soruyu yanıtlarken, tüm bölgenin kontrolünün Münbiç askeri konseyinde olduğunu kaydetti. Ryan, ABD'nin bölgedeki asker sayısında ve askeri operasyonlarında bir değişiklik olmadığını da belirtti.

Pentagon'dan kafaları karıştıran açıklama! - Resim : 1

"ASKERİ TAKTİKLER İLERİDE KONUŞULACAK"

Ryan bir gazetecinin, "ABD ve Türkiye arasında Türk güçlerinin Münbiç'e girmeyecekleri yönünde bir tür anlaşma var mı?" sorusu üzerine, bu anlaşmanın daha yeni koordine edildiğini, sürecin henüz başlangıç aşamalarında olduklarını, daha tüm ayrıntıların karara bağlanmadığını, askeri taktiklerin ileride konuşulacağını söyledi.

Sözcü Ryan, "Henüz bu konudaki nihai karar hakkında bilgim yok ama bize söylenen, Münbiç'in içine girmeyecekleri şeklinde" ifadesini kullandı.

"AMAÇ MÜNBİÇ'İN İSTİKRARINI KORUMAK"

Bir başka soru üzerine, iki ülkenin devriyelerinin sahadaki koşullara bağlı ilerleyeceğine ve ortada bir takvimin bulunmadığına işaret eden Ryan, ana amacın Suriye Demokratik Güçleri'nin yardımıyla IŞİD'i yok ederek Münbiç'in barış ve istikrarını korumak olduğunu vurguladı.

Ryan, bir gazetecinin, "Münbiç konusunda iki gün öncesine göre ne fark var?" sorusu üzerine, "Bir fark elbette Türk askerlerinin Münbiç'in dışında olacak olması. Bu açıklama yapıldı çünkü fazlasıyla siyasi bir hassasiyet var. Biz de şeffaf olmak istiyoruz" diye konuştu.

SONRAKİ HABER