Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul dahil 21 ile sarı kod verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır." denildi.

F5HABER F5HABER
Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul dahil 21 ile sarı kod verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil 21 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, "Hafta başında yağışla birlikte batı bölgelerde biraz azalacak olan hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor." açıklamasında bulundu.

MGM, tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, "Ülkemizin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Marmara'nın batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." denildi.

Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul dahil 21 ile sarı kod verildi! - Resim : 1

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL DAHİL 21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul dahil 21 ile sarı kod verildi! - Resim : 2

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul dahil 21 ile sarı kod verildi! - Resim : 3

SONRAKİ HABER