Kiracısına bunu yapan ev sahibi yandı: Cezası 1 yıl 9 ay hapis

Eskişehir'de ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan olay mahkemeye taşındı. Kiracısına psikolojik baskı yapan ev sahibine 'Zincirleme şekilde kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan 1 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kiracısına bunu yapan ev sahibi yandı: Cezası 1 yıl 9 ay hapis

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde ev sahibi-kiracı arasında yaşanan bir olay mahkemeye taşındı. Yaklaşık aynı evde 4 yıldır kiracı olan Yusuf Yanık, ev sahibi Çetin D'nin psikolojik baskına uğradığını iddia etti. Yanık, ev sahibinin geçen yıl kira oranına yüzde 100 zam yaptığını belirterek binaya giren suyu garajdan kapattığını da ifade etti. 6 gündür dışarıda banyo yaptığını söyleyen Yanık, ev sahibiyle mahkemelik oldu.

"SU POLİS EŞLİĞİNDE AÇILDI"

1 hafta boyunca susuz kaldıklarını söyleyen Yusuf Yanık, "Binaya gelen suyu garajdan kapatmışlar. Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri de geldi ve biz bunu dava ettik. Ev sahibi kendisi kapatmış, bir hafta sonra bizim çabalarımıza rağmen polis eşliğinde ESKİ yetkilileriyle birlikte açıldı. Şu an evin önünde garaj kısmı var otoparka müsaade etmiyorlar, kendi aracını çapraz koyuyor, benim kendi aracımı koymamı bırakmıyor. Garajdan faydalanma hakkım yok. Eve giriş çıkış yaptığında bana farklı gözlerle bakıyor. Arkadaşlarımızı davet ettiğimizde hemen farklı bir gözle bakıyor. Yani bana mobbing uyguluyor, psikolojik baskı yapıyor" diye konuştu.

"HUKUK MÜCADELEMİ DEVAM ETTİRECEĞİM"

Ev sahiplerinin kendilerine sürekli psikolojik baskı uyguladığını ifade eden Yanık, "Ev sahibi bizi çıkartmak için türlü türlü yollar deniyor ama konuşmayı hiç tercih etmiyor. Bize geldiğinde söylediği tek şey ‘Çıkın, istemiyorum. Siz ev sahibi değilsiniz, çıkın’ oluyor. Bana gel de ki ‘Kiralar arttı, belli bir fiyatta anlaşalım.’ Dediğim gibi burayı öğrenciyken tutmuştum zaten şimdi tek kalıyorum. Ben 6 gün dışarıda duş aldım. Yemeğimi dışarıda yedim, dışarıda yemek zorunda kaldım ve lavaboya dışarıda gittim. Psikolojisi farklı bir şey çünkü evi ev yapan sudur. Suyun dışında bir şeyler olduğunda evin bir mantığı olmuyor, duş bile alamıyorsun" dedi.

Eskişehir
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası