Reuters: Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı!

Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısında yaşanan patlamaların ardından 2 gemi alev alıp yanmaya başladı. Aralarında Türklerin de bulunduğu belirtilen mürettebat denize atlayarak canını kurtarmaya çalışırken, Rusya Ulaştırma Bakanlığı 10 kişinin yaşamını yitirdiği duyurdu

F5HABER F5HABER
Reuters: Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı!

Akşam saatlerinde Kerç Boğazı'ndan hareket eden ve Tanzanya bayraklı oldukları ifade edilen 'Kandiy' ve 'Maestro' isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı olayda gemilerden biri tamamen alev topuna dönüşürken, mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi. Her iki gemiden denize atlayan mürettebatın kurtarılması ve gemilerdeki yangınların söndürülmesi için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot ise, "Bir veya iki gemide yangın çıktı. Gemilerden biri Tanzanya bayrağı taşıyor. Gemilerde 17 ve 14 kişi var" ifadeleriyle olay hakkında bilgi paylaştı.

DHA'nın haberine göre "Kandiy" isimli gemide 17 kişinin bulunduğu; bunlardan 9'unun Türk vatandaşı ve 8'inin Hindistan vatandaşı olduğu, "Maestro" gemisinde ise 7'si Türk ve 7´si Hindistan uyruklu olmak üzere 14 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Novorossiysk Koordinasyon Merkezi de, olay yerine 10 kurtarma gemisi ile çok sayıda arama kurtarma personelinin gönderildiğini açıkladı.

RUSYA: 10 MÜRETTEBAT ÖLDÜ

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, gemiler arasında yapılan yakıt transferi sırasında çıkan yangın nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Reuters: Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı! - Resim : 1

ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası Kırım'daki gemi kazasına ilişkin açıklama yaptı. Çelik açıklamasında, "Kelç boğazında iki gemi alev almış. Konuyu yakından takip ediyoruz. Rus yetkililerle irtibat halindeyiz. Bir gemide patlama olmuş, diğer gemi de bundan etkilenmiş. 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu değerlendiriyor. Rusya 10 arama kurtarma botunu bölgeye göndermiş. Biz de bu faaliyetlerle yakın koordinasyon içerisindeyiz. Kendi vatandaşlarımızla ilgili durumu yakından takip ettiğimizi belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

İHA'nın haberine göre Türkiye'nin Novorosisk Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada ise, Türk mürettebatın durumunun tespiti ile ilgili çalışma başlatıldığı, 3 cesedin kimlik tespitinin yapılacağı aktarıldı.

SONRAKİ HABER