için kaldı

İzmir'de 3 saat arayla 5,1'lik iki deprem

İzmir'de saat 11.35'te merkez üssü Karaburun ilçesi açıkları olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

F5HABER F5HABER
İzmir'de 3 saat arayla 5,1'lik iki deprem

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4,1, saat 08.46'da da 5,1 büyüklüğünde, saat 08.47'de 4,8 büyüklüğünde, saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde ve saat 09.34'te de 4,2 büyüklüğünde 5 deprem oldu.

İzmir açıklarında saat 08.03'te 4,1 ve 08.46'da da 5,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Peş peşe yaşanan depremlerin sonuncusu ise saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde meydana geldi. AFAD tarafından "Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklaması yapıldı.

İzmir'de 3 saat arayla 5,1'lik iki deprem - Resim : 1

CAN VE MAL KAYBI YOK

İzmir'in birçok ilçe ve köyünden hissedilen deprem nedeniyle sabah saatlerinde kısa süreli bir panik yaşandı. Depreme yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, sarsıntı nedeni ile tedirginliğe kapılırken şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirildi.

117 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve yıkıma da neden olan depremde 117 kişi yaşamını yitirmişti.

"TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER EDİLMİŞTİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklama ile son durumu paylaştı: "İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir'e ve ülkemize geçmiş olsun."

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun."

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

PROF. SÖZBİLİR: BİRAZ DAHA SÜRECEK

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, Depremin Midilli Adası'nın güneyinde olduğunu görüyoruz. Midilli fayının üzerinde gerçekleşen depremler bunlar. 2017 yılına bakacak olursak bu fay, 6.3 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Bu son deprem de aynı fay üzerinde gerçekleşti dedi.

5.1'lik depremle ana şok olduğunu ardından artçı sarsıntılar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, Bölgede kırılma yaşandığına göre bu depremler biraz daha sürecektir diye konuştu.

Geçen yıl 30 Ekim'de Ege Denizi'nde Seferihisar ilçesi açıklarında meydana 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı İzmir depreminin daha alt bir bölgede Samos açıklarında gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Sözbilir, bu depremin Karaburun merkezi depremine yol açan fayı etkilemesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

SONRAKİ HABER