İYİ Parti ittifak kurmayı reddetmişti! Özgür Özel'den ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Özel, grup toplantısında konuştu. İYİ Parti'nin ittifak kararına saygı duyduklarını söyleyen Özel, örgütüne "Eski dosttan düşman olmaz. Sakın, İYİ Parti'yle bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" sözleriyle seslendi.

F5HABER F5HABER
İYİ Parti ittifak kurmayı reddetmişti! Özgür Özel'den ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Özel'in, İYİ Parti'nin ittifak teklifini reddetmesine ilişkin yapacağı yorum merak ediliyordu. İYİ Parti'nin kararına saygı duyduklarını belirten Özel, CHP örgütlerinden de bir talepte bulundu.

Özel, hayatını kaybeden AK Parti Artvin Gençlik Kolları Başkanı Doğukan İslamoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve AK Parti camiasına başsağlığı diledi.

Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934'te verildiğini hatırlatan Özel, "Türk kadınına bu değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla yad ediyoruz" diye konuştu.

Özel, emeklilerin en düşük asgari ücret kadar maaş alması gerektiğini ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak, "Böyle veda her siyasetçiye nasip olsun" dedi. Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da bayrağı teslim edeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı ayrıca, başarılı olup kendi isteğiyle görevini bırakan belediye başkanlarının CHP Genel Merkezi'nde danışma kurullarında görev alacaklarını söyledi. 

CHP Genel Başkanı, yeniden eski partisine dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a da "Hoş geldin başkanım" diye seslendi.

DEPREM ÖNCESİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Depreme karşı çıkarılan düzenlemelerin dirençli kentler oluşturmak için yetersiz olduğunu savunan Özel, "Deprem odaklı kentsel dönüşüme hizmet etmeyen bir yaklaşım var" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'NİN İTTİFAK KARARI

Özgür Özel, İYİ Parti'nin ittifak kararıyla ilgili şunları söyledi: 

"Seçildiğim günden itibaren Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde iş birliği yapmasını savundum. İttifak kelimesini kullanmadım çünkü o kelime yoruldu, yıprandı.

Bunun için, hem bütün topluma hem de siyasi muhataplarımıza çağrılar yapıyoruz. 30 Kasım Perşembe günü bu kapsamda İYİ Parti'nin Sayın Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettik. Sayın Akşener'e 81 ilde aday çıkarma noktasındaki GİK kararlarından haberdar olduğumuzu, bu kararın gözden geçirilip olup olmadığını, mümkünse bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim. Müzakereler sırasında teklifimizi sorulunca da 'Masa kuralım, oturalım konuşalım. İş birliği yapalım, birbirimize kazandıralım, Türkiye'ye kazandıralım' dedik. Çok verimli bir toplantı yaptık. Dün Genel İdare Kurulu'nda konu görüşüldü. Karar, tüm seçim bölgelerinde tek başına girmeleri yönünde oldu. Alınacak her iki karara da saygılıyız. Aynen bu saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti, CHP'nin geçmişte çok önemli iş birlikleri, ittifaklar yaptığı, 81 il başkanını birbirimizden ayırmadığımız, gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendimizden gördüğümüz çok önemli bir partidir. Ben yakasında güneş gördüm mü hemen iyi bir insanla karşılaştım derim.

Bütün örgütümüzden talebim şudur: Eski dosttan düşman olmaz. Sakın, İYİ Parti'yle bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti, iyi insanların partisidir, çağdaş insanların partisidir. Bundan sonra da birlikte çok şeyi başaracağımız iyi insanların partisidir.

Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız."

SONRAKİ HABER