için kaldı

İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan için küstah ifadeler

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB'nin de 'protokole uygundu' dediği Beştepe'deki 'koltuk 'krizi' hakkında Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı. Bu gelişmenin ardından Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin, seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, iade ediyoruz" tepkisini gösterdi.

F5HABER F5HABER
İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan için küstah ifadeler

İtalya Başbakanı Draghi, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in bir süre ayakta kalmasıyla ilgili olarak "Birlikte çalışmak zorunda olduğumuz bu kişilerle, onlara aslında ne iseler onu diyelim, yani diktatörlere, farklı vizyon ve fikirlerimizi söylerken dürüst olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

İtalya Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarının ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Türk Dışişleri'ne çağrıldı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT SÖZLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin, seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, iade ediyoruz" dedi.

 

SONRAKİ HABER