İstanbul'da deprem mi oldu? Düzce, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Karabük, Eskişehir'de hissedildi! AFAD, Kandilli son depremler...

Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi. İstanbul ve çevresinde de hissedilen deprem korkuttu. Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 6.5 km olarak açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu "can kaybı bilgisi yok, saha taraması sürüyor" bilgisini paylaştı.

F5HABER F5HABER
İstanbul'da deprem mi oldu? Düzce, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Karabük, Eskişehir'de hissedildi! AFAD, Kandilli son depremler...

İstanbul saat 04.00 sıralarında depremle sallandı. Deprem İstanbul başta olmak üzere Karabük, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Tekirdağ ve birçok çevre ilde hissedildi. Depremin merkez üssü Düzce Gölyaka olarak kaydedilirken depremin büyüklüğü ise 5.9 olarak kayıtlara geçti. AFAD da depremin büyüklüğünü 5.9 olarak kamuoyuyla paylaştı.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 6.0 OLARAK REVİZE ETTİ

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, 30 saniyeden uzun süren sarsıntının büyüklüğünü ilk etapta 5.9, derinliğini 6.5 kilometre olarak açıkladı.

Rasathane, ilerleyen saatlerde depremin büyüklüğünü 6.0, derinliğini ise 10.6 kilometre olarak revize etti.

İSTANBUL VE BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce merkezli depremde Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri de sallandı.

Deprem, başta Düzce olmak üzere; İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

Depremden etkilenen illerde, sarsıntıyı hisseden vatandaşlar korku içinde sokağa çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Depreme ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır" dedi.

DÜZCE VE SAKARYA'DA EĞİTİM - ÖĞRETİME BİR GÜN ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, görev yaptıkları illerde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

AFAD SON DEPREMLER

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: AKOM'A İLETİLEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN DEPREM AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık." ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

"İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

SONRAKİ HABER