HDP'li Taşdemir'e soruşturma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam katıldığı A Haber'deki canlı yayında Gara'ya giden HDP'linin Taşdemir olduğunu açıklamıştı. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir hakkında soruşturma başlattı.

F5HABER F5HABER
HDP'li Taşdemir'e soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir hakkında soruşturma başlattı.

A Haber'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2017'de teslim olan bir PKK'lının itirafları ve istihbarat raporlarıyla Gara'ya giden HDP'linin kimliğini açıklamış, Soylu şu ifadeleri kullanmıştı

2017'de teslim olan PKK'lıya, Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar.

TAŞDEMİR, SOYLU'NUN İDDİALARINI REDDETMİŞTİ
Bu açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği Taşdemir, Soylu'nun sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi. Taşdemir, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz" dedi.

HDP'li Taşdemir'e soruşturma - Resim : 1

SONRAKİ HABER