Gürcistan'da askeri kargo uçağının düştüğü bölgede arama kurtarma çalışmaları gece de devam etti
Gürcistan’ın Kakheti bölgesinde düşen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C130 tipi askeri kargo uçağının enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları gece boyunca sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 şehidin naaşına ulaşıldığını, son naaş için aramaların devam ettiğini açıkladı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlGürcistan’ın Kakheti bölgesinde 11 Kasım’da düşen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C130 tipi askeri kargo uçağı ile ilgili arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde de devam etti. Bölgeye sevk edilen kaza kırım ve arama kurtarma ekipleri, sabah saatlerinden itibaren helikopter desteğiyle çalışmalarını sürdürdü.
Gece boyunca müdahale sürdü
Havanın kararmasıyla birlikte bazı askeri araçlar ve ekipler bölgeden ayrılmaya başlasa da, enkaz alanındaki çalışmalar gece saatlerinde de sürdü. Gece boyunca 3 helikopter, bazı ambulans ve itfaiye araçları bölgeden ayrıldı. Sabah erken saatlerde Türkiye’den gelen uzman ekipler de çalışmalara katıldı. Basın mensuplarının bölgeden yaklaşık bir kilometre uzaklıktan gelişmeleri takip etmesine izin verildi.
Erdoğan: “Kara kutu bulundu, inceleme başladı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Uçağımızın kara kutusu bulunmuş, incelemeler başlatılmıştır. Şehitlerimizin 19’unun naaşına ulaştık. Son naaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor.”