Gülden Karaböcek kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Gülden Karaböcek İbo Show'un 6 Şubat tarihli konuklarından biri oldu. Konuk haberleri ardından Gülden Karaböcek'in hayatıyla ilgili bilgiler gündeme geldi. Gülden Karaböcek ablası Neşe Karaböcek gibi sanatçı olan isim yıllardır ablası ile olan küslüğüyle biliniyor.

F5HABER F5HABER
Gülden Karaböcek kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden olan Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek’in kardeşi ancak ikili yıllardır konuşmuyor. Peki, Gülden Karaböcek kimdir? Ablası Neşe Karaböcek ile neden konuşmuyor? İşte Gülden Karaböcek’in özel hayatı ve kariyeriyle ilgili bilgiler…

GÜLDEN KARABÖCEK VE NEŞE KARABÖCEK NEDEN KÜS?

Bir zamanların efsane sanatçıları Neşe ve Gülden Karaböcek'in şöhret yollarında yaşadıkları, "Anlatsam film olur" dedikleri türden bir hikaye...

Neşe Karaböcek sanat hayatına 5 yaşında rol aldığı bir piyesle başlıyor. Gerçek soyadı Göktürk ancak piyesin adı olan Karaböcek, zamanla kendisinin lakabına, sonra da soyadına dönüşüyor. Oyunculuk kariyerini geride bırakıp ses sanatçılığına başlayan Neşe Karaböcek, Altın Plak gibi en prestijli ödülleri kazandı. Albümleri uzun süre yok sattı.

Yapımcısı Atilla Alpsakarya ile evlenen Neşe Karaböcek, Unkapanı'nda ortalama bir plak şirketi sahibi olan eşini, kazandırdıklarıyla Elenor Plak gibi ülkenin en büyük plakçılarından birinin sahibi yaptı. Evlilikleri acısıyla tatlısıyla 1974 yılına kadar sürdü.

Gülden Karaböcek kimdir, kaç yaşında ve nereli? - Resim : 1

Tam bu sıralarda Neşe Karaböcek'in küçük kardeşi Gülden Göktürk, müzik piyasasına adım atmaya çalışıyordu. 18 yaşından küçük bir genç kız olan Gülden'e elini eniştesi uzattı.

Gülden Karaböcek 1975 yılında ablası Neşe Karaböcek'in eski eşi, Elenor Plak Şirketi'nin sahibi Atilla Alpsakarya ile evlendi. Bu evlilik uzun süre magazinin gündeminde kaldı. Çift Temmuz 1974'te boşandılar.

Kendisini çocukluktan beri yetiştirdiğini, analık babalık ettiğini söyleyen Neşe Karaböcek, onu ömür boyu affetmeyeceğini söylese de ikili birkaç kere barıştı, yeniden araları bozuldu.


Arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden olup müzik kariyeri boyunca pek çok tarzı denemiş ancak asıl ününü fantezi şeklinde tanımlanan kendine özgü arabesk şarkılarından kazanmıştır. Orijinal adı Saniye Gülden Göktürk olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu'nda Yaşar Aydaş'tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı. Ankara'dan ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek ilk plağını 14-15 yaşlarında Pathé adlı firma hesabına doldurdu:

"Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım" 45'liği. Bu plakta Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü starı ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.
70'li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca "Yaralı Kalp", "Anca Beraber Kanca Beraber", "Taka Taka", "Dur Bırakma Beni" gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi. "Non Ce N'est Pas Fini" nin Türkçe sözlüsü Dur Bırakma Beni[2] adlı şarkıda Gülden Karaböcek'e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal eşlik eder. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Norayr Demirci, Esin Engin, Süheyl Denizci Orkestrası gibi başarılı müzisyenlerle birlikte çalıştı.

Gülden Karaböcek, 70'li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen, Aşık Mevlüt İhsani gibi ozanların eserlerini başarıyla seslendirir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan gibi Türk Halk Müziği'nin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu dönemde Aşık Veysel'den "Derdimi Dökersem Derin Dereye", Aşık Mahzuni Şerif'ten "Mehmet Emmi", "Dumanlı Dumanlı", "Nem Kaldı", "Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın", "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım ve "Yalancısın", Sabahattin Ali'den "Aldırma Gönül", Ali Ercan'dan "Adaletin Bu mu Dünya", Neşet Ertaş'tan "Gönül Dağı" ve "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mevlüt İhsani'den "Oy Beni Beni" ve "Oy Bende Yare Bende", Selahattin Bölük'ten "Gel Bari Bari", Pir Sultan Abdal'dan "Dostum Dostum", Aşık Ali İzzet Özkan'dan "Şu Sazıma Bir Düzen Ver" gibi eserleri seslendirdi.

SONRAKİ HABER