için kaldı

GÜDEF’den, 'Ermeni Soykırımı' söylemine sert tepki; Reddediyoruz

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir, yaptığı basın açıklamasıyla “ Ermeni Soykırımı söylemlerine tepki göstererek;” Soykırım Sözcüğünü reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
GÜDEF’den, 'Ermeni Soykırımı' söylemine sert tepki; Reddediyoruz

GÜDEF Genel Başkanı Bayram Demir yaptığı açıklamada, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu olarak;

"Reddettiğimizi tüm dünya kamuouuna bildiririz"

ABD  Başkanının 1915 olaylarını izah ederken soykrım sözcüğünü kullanmış olmasını kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi tüm dünya kamuoyuna bildiririz.

Yaklaşık 60 ABD tarihçisinin Amerikan Kongresi'ne yazdığı mektupta da belirtildiği üzere, Türkiye'de 1915'de yaşananların soykırım olarak kesinlikle tanımlanamayacağı aşikardır.

Aksine  söz konusu tarihlerde Ermenilerin yaptığı katliamlar herkesin ve tüm dünyanın malumudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaptığı öz güven dolu açıklama ile; Arşivlerin karşılıklı tüm dünyaya açılarak bu konuda ki gerçeğin tarafsız  tarihçilerce ortaya konulmasını teklif ettiği halde Bu teklife olumlu cevap verilememesi bile  bu konuda Devletimizin ne kadar haklı olduğunu tüm dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir... 

"Bizlere göre yok hükmündedir"

İnancımız gereği asırlar boyunca mazlumların yanında, yöresinde ,yakınında, arkasında büyük bir kararlılıkla durmuş olan bu necip millet ve  onun kıymetli ecdadına uzanan her türlü iftira kokan tehditkar dili elimizin tersi ile ititğimizi belirtir ve yapılan açıklamanın bizlere göre yok hükmünde olduğunun bilinmesini tüm dünyaya haykırırız.

SONRAKİ HABER