Mardin'de Garnizon Komutanlığı'na uzanan bir tünel bulundu

İHA'nın haberine göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir şahsa ait evden Garnizon Komutanlığına kazılmış tünel bulundu. Bölgede inceleme başlatıldı. Geçtiğimiz Nisan ayında da Diyarbakır'da bir kaçak tünele yerleştirilmiş bombanın patlatılmasıyla düzenlenen terör saldırısı düzenlenmişti.

F5HABER F5HABER
Mardin'de Garnizon Komutanlığı'na uzanan bir tünel bulundu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi üzerinde bulunan A.Y. adlı şahsa ait evin avlusunda incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmada, avludan Garnizon Komutanlığına kazılmış tünel bulundu. Bunun üzerine A.Y. ile komşusu olduğu öğrenilen bazı şahıslar gözaltına alınırken, tünelde geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Mardin'de Garnizon Komutanlığı'na uzanan bir tünel bulundu - Resim : 1
DEFİNE İÇİN KAZDIĞINI İDDİA ETTİ
Yapılan inceleme sırasında olası bir göçük durumuna karşı tedbir amacıyla bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri çağrıldı.

Gözaltındaki A.Y. adlı şahsın, kazıyı define aramak için yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Mardin'de Garnizon Komutanlığı'na uzanan bir tünel bulundu - Resim : 2

DİYARBAKIR'DA HAİNLER TÜNELE BOMBA KOYUP SALDIRMIŞTI

11 Nisan'da Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde meydana gelen ve 1'i polis 3 kişinin şehit olduğu patlamanın, yer altına kazılmış bir tünele yerleştirilen bombaların infilak ettirilmesiyle gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Hain saldırıda, yerin yaklaşık 2 metre altında kazılan ve bir insanın geçebileceği çapta olan tünelin diğer ucunun, atölyenin karşısında bulunan bir inşaatın alt katına çıktığı belirtilmişti.

SONRAKİ HABER