Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, hangi ülkede?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sona erdiğini duyurdu. Akar ayrıca PKK'lı teröristler tarafından 13 sivil vatandaşımızın da şehit olduğunu açıkladı. Peki ama Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, hangi ülkede? PKK'nın kalleş saldırısının ardından birçok kişi bu soruların yanıtlarını arıyor. Detaylar haberimizde...

F5HABER F5HABER
Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, hangi ülkede?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sona erdiğini, 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist sağ ele geçirildiğini açıkladı.

Gara Bölgesi'nde 13 Türk vatandaşımız şehit edildi.

Bakan Hulusi Akar kahreden haberi "Mağarada silahsız ve masum 13 vatandaşımızın naaşı bulundu. Vatandaşlarımızın 12'si başlarından vurularak şehit edilmiş. PKK'nın cani ve kalleş yüzü bir kez daha görüldü" sözleriyle duyurdu.

Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, hangi ülkede? - Resim : 1

Kahreden haberin ardından birçok kişi 'Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, Gara hangi ülkede?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Gara Bölgesi nerede? Gara neresi, hangi ülkede? - Resim : 2

İşte detaylar...

Gara Bölgesi nerede? Gara, Kürtçe Garê bölgesi Kuzey Irak‘ın dağlık bölgeye verilen ismidir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

SONRAKİ HABER