için kaldı

Erdoğan ve Macron arasında kritik görüşme!

Gerilen ilişkiler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Macron'dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede, Doğu Akdeniz konusunda net mesajlar veren Erdoğan, "Türkiye kendi haklarını da kimseye yedirmeyecek" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan ve Macron arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü. İki lider görüşmede, Doğu Akdeniz'de atılacak adımlar ele aldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

"TÜRKİYE'NİN VE KIBRIS TÜRKLERİNİN MEŞRU HAKLARININ YOK SAYILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin sebebinin Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin bölgedeki meşru haklarının yok sayılması olduğuna işaret ederek, Fransa'nın Yunanistan ve Rum kesiminin gerginliği tırmandıran maksimalist iddia ve adımlarını desteklemesine anlam veremediğini belirtti.

"TÜRKİYE KENDİ HAKLARINI KİMSEYE YEDİRMEYECEK"

Türkiye'nin kimsenin hakkında gözü olmadığını ancak kendi haklarını da kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğini savunduklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER