Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim mesaisine Erzurum'da devam etti ancak konuşması sırasında miting alanındaki bir grup seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Yaşanan gerginlik üzerine miting yarıda kesildi. Taşlı saldırı sonucu mitinge katılanlardan yaralananlar oldu. Erzurum Valisi, 17 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da düzenlenen miting bir grubun taşlı saldırısı nedeniyle yarıda kaldı.

İmamoğlu, Erzurum'da Havuşbaşı Kent Meydanı'nda halka hitap edecekti.

Ancak CHP'liler de alanı süslemek için meydana gittiğinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yeni aldığı halk otobüslerinin tanıtım için alana getirildiğini gördü.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı! - Resim : 1

Partililerin tepkisi sonrası mitinge 1 saat kala otobüsler alandan çekildi.

Ancak İmamoğlu otobüsün üzerine çıkınca olaylar tekrar alevlendi.

O sırada toplanan bir grup, İmamoğlu'nun bulunduğu otobüse taşlarla saldırdı. İmamoğlu, atılan taşlardan korumaların açtığı şemsiye yardımıyla korunmaya çalıştı.

Bunun üzerine miting yarıda kaldı. Otobüsün camları kırıldı, mitinge katılanlardan yaralananlar oldu.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı! - Resim : 2

Gerginlik, otobüs miting alanından çıkarken de arttı.

Bunun üzerine polis, TOMA ile gruba müdahale etti.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı! - Resim : 3

KILIÇDAROĞLU: ÜLKEYE DEĞİŞİM GETİRMENİN BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya tepki gösterdi. 

Sakinlik çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Sevgili vatandaşlarım, 14 Mayıs'a odaklanın, başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin, insanınızı sevin, bağrınıza basın. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız" dedi. 

AKŞENER: MİLLET İRADESİNİ NE TAŞLA NE DE KURŞUNLA DURDURAMAZSINIZ

Saldırıya bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener, "Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!" dedi.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı! - Resim : 4

VALİ MEMİŞ: 17 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Erzurum Valisi Okay Memiş, olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Memiş, "Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı, resmi olarak ilan edilmiş miting alanı değildi. Eğer resmi alan olarak ilan edilen bir miting alanı olmuş olsaydı, daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik" dedi.

Olaylara gerekli müdahalede bulunulduğunu savunan Erzurum Valisi, "Bize göre yerinde müdahalede bulunduğumuzu değerlendiriyoruz. 17 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat ettiler. Bunlardan 9 kişiyi tedbir amaçlı müşahede altında tutuyoruz ama durumları ağır değil" diye konuştu.

SONRAKİ HABER